top of page

Echt Brood Breda

Wat is desembrood

Desem is een mengsel van water en bloem wat je laat fermenteren. De desem krijgt 24 uur rust, waarna hij de basis vormt voor het deeg. De degen krijgen nadat ze met de hand zijn opgemaakt een koelrijs van 24 uur voordat ze worden gebakken in de stenenoven. Dit proces zorgt een luchtige structuur, krokante korst en een mooie smaak.

 

Bij ECHT BROOD bakken we brood net als vroeger op basis van meel, water en zeezout. We gebruiken als rijsmiddel een eigengemaakte desem. Het hele proces is te volgen in de open bakkerij.

DSC00172.jpg

Wat is Echt Brood

  • Desem

  • Warm en stevig brood 

  • Krokante korst 

  • Traditionele croissants 

  • Zondag open

Onze Producten. 

Joris van Duijnhoven presenteert een plek waar je echt brood proeft en de beleving voelt & ruikt van het maken. Van 8:00 - 17:00 wordt jouw zuurdesembrood gebakken en is ovenvers op te halen en vooruit te bestellen, zodat je zeker weet dat jouw favoriete brood mee naar huis gaat. We bakken daarbij ook heerlijke hartige producten, zoals olijf ciabatta's, groentebroodjes, kaas mosterd brood & wat denk je van Fougasse met een heerlijke kruidenjas. Ook is er plaats voor zoete lekkernijen zoals kokosmakrons, chocolade & haver koeken. Dit alles wordt gecompleteerd met wekelijkse verrassingen op het menu, zoals suikerbrood, scones. O & alles is 100% natuurlijk! Mais Oui! 

IMG_20210403_102147.jpg
bottom of page