top of page
Bekijk

Echt Brood Workshops.

IMG_20190512_220537.jpg
IMG_20191022_215823.jpg
Echt Brood 

Gevorderden.

  • Na de workshop voor beginners is er de mogelijkheid je verder te bekwamen in het desem bakkersvak met deze workshop voor gevorderden. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op wat desem is en gaan we aantal andere desem producten maken met verschillende granen. In deze workshop gaan we aan de gang met de wat specialere graansoorten. Zoals: Tritordeum, 100% roggebrood, Pain de Seigle (combinatie van Rogge en Tarwe) en een 100% speltbrood. Deze workshop is ook leuk voor mensen die geen Tarwe mogen maar wel andere graansoorten.

  • Verder is het concept gelijk aan de workshop voor beginners d.w.z. eerste dag desem degen maken en tweede dag afwerking, bakken, proeven met een lekker glaasje en met volle draagtas met eigen gebakken brood naar huis.

Echt Brood

Beginners.

  • Met deze tweedaagse workshop voor beginners krijg je uitleg, bij een kopje koffie/thee met wat lekkers uit eigen bakkerij, over wat desem is en hoe je desem maakt. Daarnaast gaan we een korte uitleg geven wat er in een tarwekorrel zit, waarom we meerdere type steen gemalen tarwe en andere granen gebruiken. Tijdens deze workshop ga je de eerste avond zelf desem deeg voor meer granen, baguette, boule de blanche en fougasse maken.

  • De tweede avond ga je gemaakte degen na een rijs van ca 20 uur verder afwerken en bakken. Tenslotte sluiten we de avond af met het proeven van je eigen gebakken broden onder het genot van een glaasje wijn of ander drankje. Zorg er wel voor dat je voldoende diepvries ruimte zodat je van eigen gebakken brood, met een winkelwaarde van ca € 35,-, nog een paar weken kunt genieten.

Book Workshop
Book Workshop

  • Hier gaan we verder in op een bepaald thema op het bakkersgebied. Wie wilt nu niet zelf leren om croissants  en worstenbroodjes te maken of diverse type koekjes? Deze workshops geven we  verspreid over het gehele jaar. Het thema is ook afhankelijk van de tijd in het jaar. Met Kerst kunnen we bijvoorbeeld Kerststollen gaan maken met als aanvulling brioche. Afhankelijk van het thema kan deze workshop worden afgesloten met een etentje met bijv. desem brood, croissant, worstenbrood of bijv. een pizza middag/avond. Vraag ons naar alle mogelijkheden!

  • Voor thema middagen/of avond is het niet noodzakelijk de beginnerscursus te hebben gedaan maar maakt het wel makkelijker.

Echt Brood 

Thema workshops.

IMG_20190522_092636.jpg
Echt Brood 

Kinderfeestje.

  • Er is ook de mogelijkheid een kinderfeestje te houden in de bakkerij. We gaan dan met de kinderen eigen koekjes maken welke je uiteraard mee naar huis mag nemen. Natuurlijk hebben we tijdens deze middag voor de kinderen een glaasje drinken en voor de begeleider(s) een kopje koffie/thee. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zullen we het “bakprogramma” aanpassen. 

 

  • Als je hier interesse in hebt dan kan je contact met ons opnemen of je kan langs komen in de bakkerij. We bespreken graag de mogelijkheden en zorgen voor het kind een onvergetelijk kinderfeestje

Screenshot_20200120_160501_com.whatsapp.
Screenshot_20200120_160449_com.whatsapp.
bottom of page